Morotsbröd

Foto: Linda Andersson

Morotsbröd – extra saftigt och gott

3,5 (17 röster)

Ljuvligt och rustikt bröd med rivna morötter

Matsmarta onsdag

Morotsbröd – Saftigt, rustikt och ljuvligt gott. Rivna morötter i degen gör brödet extra näringsrikt och gott. Skiva gärna upp limpan och frys in, då är det enkelt att ta fram önskat antal skivor när man är hungrig. Recept av Linda Andersson med bloggen Lindas bakskola.

En portion motsvarar en limpa.

  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 morot, stor
  • 8 dl rågsikt
  • 10 dl vetemjöl, cirka

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Rädda brödkanterna – Lindas fem smarta tips

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Bakning

Recept

MER OM GODARE

Filmjölkslimpa – lättbakad och hållbar

1 h 10 min

Rädda brödkanterna – Lindas fem smarta tips

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min