Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino. Håll utkik efter färska kikärtor i butiker som säljer italienska grönsaker eller produkter från Mellanöstern, då är lyckan gjord! Annars går det bra med de på burk.

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

Ingredienser

Kikärtor

  • 200 gkikärtor, torkade, blötlagda minst 10 timmar
  • 6 lagerblad
  • 3 krmSalt

Pastadeg

  • 5 dltipo 00-mjöl, eller durumvete
  • 8 äggulor, à 20 g
  • 1 äggvita, à 40 g
  • semolina, till utformning

Citronsås

  • 100 gsmör
  • 20 bladoregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 dlCrème fraiche
  • 3 mskOlivolja
  • 3 mskpastavatten
  • 4 krmSalt
  • 100 gpecorino, finriven

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino