Citronbullar
Citronzest tillför en gudomlig smak
Gudomligt goda, smöriga och väldoftande bullar – där citronzest ger smak. Bullarna håller sig färska länge, men går utmärkt att frysa in både ogräddade och gräddade.
Recept ur Simona Munteans kokbok ”Simonas söta – sagolika bakverk för fest och fika.”
Citronbullar
Deg
- 7 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk torrjäst
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 11 msk smör
Fyllning
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 citroner, medelstora, zest
- 6 msk smör , normalsaltat, smält
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Lättbakad hallongrottkladdkaka





30 min
Rabarbertoast med citronyoghurt
10 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör





1 h
Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”
Krispig kanelbulletoast som du gör i våffeljärn





5 min
Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple





30 min
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Baklava cheesecake med filodeg





Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
Snickerskaka – baka enkelt utan ugn





20 min
Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning





35 min
Choklad- och kolatårta





1 h 30 min
Så gör du goda lyxsemlan





20 min
Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen
Snabba brödet du gör i stekpanna





20 min

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Så länge håller ketchup – professorn förklarar
Så lagar du gourmetmat på stormkök
