Strimlad ostronskivling á la Dante Zia
Strimlad ostronskivling är kocken Dante Zias växtbaserade alternativ till klassisk korvstroganoff.
Han låter ostronskivlingen stekas ordentligt tills svampen fått rejält med yta. Grädde, timjan, dijonsenap och tomatpuré sätter smaken!
Ingredienser
- 400 g ostronskivling
- 1 gul lök, finhackad
- 3 msk tomatpuré
- 2.5 dl växtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
- 2 dl vatten
- chili, efter smak
- 2 msk japansk soja, mörk
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad timjan
- salt och svartpeppar
- rapsolja, till stekning
- citron, några droppar
Servering
- persilja
- 0.5 dl cashewnötter, grovt hackade
- 4 portioner ris
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Korv Stroganoff – 4 läckra varianter
30 min
Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat
Rostad morotsoppa med myntagurka
45 min
Champinjon- och bulgurbollar à la Dante Zia





45 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min
Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg





30 min
Sommargryta med milda smaker





25 min
Majrova med brynt smör





40 min
Tortillapizza med champinjoner och ost





15 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
Vegobiffar – fem enkla recept
Världens godaste vegetariska lasagne





1 h
Diana Dontsovas röda linssoppa





30 min
Tre läckra recept på fyllda knyten
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Stekta dumplings med kyckling





30 min
Laxbollar med currymajonnäs
30 min
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Kålpudding à la Tareq Taylor





1 h 30 min
Laxpudding med smält smör och pepparrot





55 min
Varma mackor i tre varianter





20 min
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min