Salsiccia penne
Den kryddiga färsen från färsk salsicciakorv är utmärkt att göra köttfärssås på. Färsen är fet men balanseras med syran från det vita vinet, det ger rätten en djup och salt smak som uppskattas av hela familjen.
Recept ur boken ”Köttfärssås” av Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister.
- Tips! Använd en kort och tjock pastasort, till exempel penne. Den här rätten får ätas med bara sked och passar utmärkt även på sommaren.
Ingredienser
- 1 st lök, gul
- 2 stjälk blekselleri
- 0.5 dl olivolja
- 2 klyftor vitlök
- 0.5 röda chilifrukter, an- passa mängden efter smak och styrka på chilifrukten
- 7 färska tomater, skål- lade, skalade och tärnade
- 500 g salsiccia, med naturell smak
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 2 msk smör
- salt
- svartpeppar
- muskotnöt
- 1 kruka basilika, handriven
- riven parmesanost
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Jason Diakité om världens godaste köttfärssås
Nya restauranger i Not so white guide

Mumsig och mättande wrap med bönor
30 min
Ragu på högrev





3 h
Majs i kokosmjölk från Tanzania
40 min
Somalisk falafel
50 min
Filip Poons vodka penne – snabbt och smarrigt





25 min
Khadija Mohamud släpper ny kokbok

Hon lagar god mat på tång och strandväxter
10 goda pastarecept du kan laga
Tareq Taylor lagade bäver på nya matresan
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Så smakar kändisvinerna på Systembolaget
Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen
Bouillabaisse med rouille





1 h
Skånsk mjuk pepparkaka med ost





35 min
Aylas goda dipp med avokado
Choucroute





2 h 20 min
Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
1 h
Ädelostbakelser – krämigt och krispigt
20 min
Sockriga saffransbullar – gott saffransfluff





2 h 30 min
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester
Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta





1 h 15 min
Surkål – här är grundreceptet





1 h