Choklad- och kolatårta
Här är en riktig läckerbit till tårta. Chokladbotten med sötsalt hasselnötskola toppade med en len ganache.
I klippet visar Godare-profilen Cecilia Hagerling Larsson hur du gör den goda tårtan.
Ingredienser
Chokladbotten
- 150 Smör
- 180 gmuscovadosocker, ljust, löst packat 1 dl = 60 g
- 1,5 tsksnabbkaffepulver
- 1,75 dlKakao
- 1,5 tskVaniljsocker
- 0,5 tskBakpulver
- 3 ägg, små
- 1 dlvetemjöl
- 1 krmSalt
Hasselnötskola
- 100 gSmör
- 200 ggrädde
- 250 gströsocker
- 140 gljus sirap
- 2 dlHasselnötter, rostade, skalade och grovt hackade
- 2 krmSalt, eller efter smak
Ganache
- 185 gMörk choklad, 55%
- 2,25 dlvispgrädde
- 35 gflytande honung
- 1 msksmör, rumsvarmt
- 1 krmSalt
Dekorera med
- oxalis
- krispkulor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept