Fisksoppa, falsk bouillabaisse, är alltid gott i matlådan.
Foto: GUSTAV GRÄLL
Fisksoppa, falsk bouillabaisse, är alltid gott i matlådan.

Falsk bouillabaisse

4 (1 röst)

Det blir nästan alltid något över när du lagar fisksoppa. Här en variant som vi kallar falsk bouillabaisse. Pimpa gärna soppan med saffran och lite räkor till matlådan.

Lunchlåda: Saffransdoftande fisksoppa med krutonger

Antal: 1 portioner

Ingredienser:

  • Överbliven fisksoppa

  • 0,5 paket saffran

  • 1 skiva lantbröd, baguette eller liknande

  • 0,5 vitlköksklyfta

  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Rör ut saffranet i lite varmt vatten och rör sedan ner den skvätten i fisksoppan.

  2. Skär brödet i tärningar eller riv i bitar. Tryck till vitlöksbiten så att den spricker. Stek brödet gyllene i oljan tillsamman med vitlöken. Låt svalna och lägg i en separat burk.

  3. Värm soppan och servera med krutongerna.

  4. Variant: Pimpa soppan (med eller utan saffran) med lite räkor eller kräftstjärtar.

Middag: Falsk bouillabaisse

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g torskfilé, eller sejfilé, fryst
  • 2 lökar, gula
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 morötter, stora
  • 500 g palsternacka
  • 400 g sparrispotatis
  • 1 dl majsolja, eller rapsolja
  • 3 dl vatten
  • 500 g passerade tomater
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 dl grädde
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk salt, drygt

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK