Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch

Av Lise Finckenhagen

(23)

Vad tycker du?

Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch

Ägg Benedict – servera en riktigt lyxig frukost med perfekt pocherad ägg täckta med krämig hollandaisesås. Tips: Spenaten kan utelämnas och kokt skinka kan ersättas med knaperstekt bacon eller rökt lax.

Ägg benedict är en klassisk rätt med pocherade ägg, hollandaisesås och spenat.

Ingredienser

Hollandaisesås

  • 300 gsmör
  • 1 dlVitt vin, torrt
  • 0,5 dlVitvinsvinäger
  • 3 mskschalottenlök, finhackad
  • 8 vitpepparkorn, krossade
  • 3 äggulor
  • Salt
  • citronsaft

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1 lVatten
  • 4 mskVinäger 7 %, ev. vitvinsvinäger
  • 1 tskSalt

Till servering

  • 4 brödskivor, brioche rostade, alternativt baguette
  • 4 skivorkokt skinka
  • 200 gspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • gräslök
  • chiliflakes

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept

Ämnen