Valnötsbröd, smakrikt och saftigt.

Foto: Fredrik Nylén

Valnötsbröd – saftigt och gott med crunch

3,9 (186 röster)

Bakrecept

Valnötsbröd – ett härligt rustikt bröd med valnötter. Gott att bjuda på till en sallad!
Recept ur Fredrik Nyléns bakbok ”Matbröd”.

Valnötsbröd

2 portioner är 2 bröd i receptet.

  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 150 g valnötter
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 4 dl rågsikt
  • 9 dl vetemjöl special

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Baka bröd med Fredrik Nylén

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Örtbröd – enkelt och otroligt gott

20 min