Midsommardessert

4 (4 röster)

Inget är så viktigt på midsommar som svenska jordgubbarna till dessert.
I den här efterrätten får de sällskap av maräng och ljuvlig citrongrädde.
Gör en tårta eller lägg upp i fina portionsformar.

1 av 2 | Foto: Sofia Nahringbauer
Midsommardessert

Tårtbotten

Pinocchio-tårta, Sommar-tårta eller Britta-tårta, kärt barn har många namn. Den här urgoda tårtbottnen är gjord på hälften sockerkaka, hälften maräng och passar utmärkt att servera med färska jordgubbar och len grädde med lemoncurd.

Midsommardessert

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Sockerkaka

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor
  • 3 msk mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Lemon curd

  • 3 citroner, helst ekologiska
  • 1.5 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Fyllning

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl lemon curd
  • citronmeliss, några blad

Gör så här

Av: Clara Öhrn

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK