Skål för knäckesnittar med räkor och aioli.
Foto: Björn Lindahl
Skål för knäckesnittar med räkor och aioli.

Knäckesnittar med saffransaioli

5 (1 röst)

Hemgjort knäckebröd – överraska gästerna! När knäckebrödet är klart bryter du det i små bitar och toppar med lite aioli och räkor. Perfekta snittarna för alla tillfällen.

Knäckesnittar med saffransaioli

arrow downarrow up
  • Knäcke

  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl fiberhusk, psylliufröskal
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl rapsolja, eller majsolja
  • Saffransaioli

  • 5 vitlöksklyfta
  • 3 äggula
  • 1 pkt saffran, 0.5g/paket
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1.5 msk rapsolja, majsolja
  • Garnering

  • räkor
  • persilja, finklippt

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK