Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

Av Elisa Amorelli

(6)

Vad tycker du?

Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

Satsa på gräsbetat kött av hög kvalitet när du vill ha rött kött och servera det uppskuret i skivor så äter du oftast lite mindre.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Ryggbiff och rostad potatis.

Ingredienser

  • 600 gsmå potatisar
  • 1 mskolivolja
  • 200 gharicots verts
  • Flingsalt
  • 400 gryggbiff
  • Salt och peppar
  • 1 msksmör

Sallad

  • 1 medelstorLök, gul
  • 2 Avokado
  • 250 gTomat
  • 20 sötmandlar
  • 6 torkade apriskoser
  • 0,5 mskvinäger
  • 1,5 mskOlivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.