Ädelost och inlagd gurka sätter smak på kalkongrytan.

Kalkonfilé i krämig sås med ädelost

2,9 (213 röster)

Kalkonfilé passar bra i gryta. Tillsammans med ädelost och och hackad inlagd gurka förvandlas middagen till en härlig smakexplosion. Får du inte tag i kalkon går det bra med kyckling eller fläskytterfilé också.

Kalkonfilé i krämig sås med ädelost

  • Ingredienser

  • 600 g kalkonfilé
  • 1 klick smör, att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 hel smörgåsgurka, tärnade
  • 2 dl vatten, cirka
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk flytande honung
  • 150 g ädelost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Följ ämnen i artikeln