Chapati – lättbakat indiskt tunnbröd
Chapati är små, goda och runda indiska bröd. De är tunnare än naanbröden och serveras som tillbehör till rätter som palak paneer, curry, olika röror eller annat gott.
Eftersom bröden bara innehåller fyra ingredienser och inte ska jäsa går de snabbt att laga.
- Tips! Om du vill kan du förbereda degen dagen innan de ska stekas och ätas. Förvara då degen i kylen.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 dl vatten, ljummet
- salt
- 1 tsk olja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Här är svenskarnas favoritkök
Snabba brödet du gör i stekpanna





20 min

Baka gott brytbröd med vita bönor





45 min
Frallor på bara 10 minuter





20 min
Surdegsbabka med choklad





1 h 15 min
Tareq Taylors hummus





1 h 30 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min
Sugo suqaar – somalisk köttgryta





1 h
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Baka bröd: Här är allt du behöver
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas
Extra lyxigt vitlökssmör





45 min
Karamelliserad lökkräm med parmesan
45 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart
Nybakat bröd i mikron – på några få minuter
Focaccia med våriga smaker





45 min
Korv med chili-topping





1 h

Baka gröna superbaguetter





35 min

Bananbröd





50 min
Libapizza med aubergine





30 min
Så många korv i bröd äter svensken per år
Surdegsrost
1 h
Grova frallor med tranbär





50 min
Ugnsbakad svamp med ägg och mozzarella





40 min
Ostscones – gott till frukost





35 min