Chapati-bröd.
Chapati-bröd.

Chapati – lättbakat indiskt tunnbröd

4 (1 röst)

Indisk mat

Chapati är små, goda och runda indiska bröd. De är tunnare än naanbröden och serveras som tillbehör till rätter som palak paneer, curry, olika röror eller annat gott.

Eftersom bröden bara innehåller fyra ingredienser och inte ska jäsa går de snabbt att laga.

  • Tips! Om du vill kan du förbereda degen dagen innan de ska stekas och ätas. Förvara då degen i kylen.

  • Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten, ljummet
  • salt
  • 1 tsk olja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Indisk mat – allt du behöver veta

ÄMNEN I ARTIKELN

Indisk mat

Recept

MER OM GODARE

Här är svenskarnas favoritkök

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Baka gott brytbröd med vita bönor

45 min

Tareq Taylors hummus

1 h 30 min

Surdegsbabka med choklad

1 h 15 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Sommarsallad till picknick och grillat

40 min

Baka gröna superbaguetter

35 min

Bananbröd

50 min

Melon- och fetasallad

10 min

Libapizza med aubergine

30 min

Så många korv i bröd äter svensken per år

Grova frallor med tranbär

50 min

Ostscones

35 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Korv med chili-topping

1 h

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Så gör du goda pita, pizza och piroger

Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

30 min

Parisare med stekt ägg och smörgåsgurka

20 min

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet