Plommonsylt med kardemumma och kanel

Av Nina Kindbro

(12)

Vad tycker du?

Plommonsylt med kardemumma och kanel

Plommonsylt med kardemumma och kanel. Plommon är perfekt att göra sylt av. De går fort att plocka och har en fantastisk smak. Vill du har en slätare sylt kan du mosa plommonen på kastrullkanten.

Plommonsylt med kardemumma och kanel

Ingredienser

  • 1 kgPlommon
  • 1 kanelstång
  • 1 tskKardemummakärnor
  • 1 dlVatten
  • 7 dlSocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Plommonsylt med kardemumma och kanel

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.