Kycklingsoppa med gnocchi och spenat
30 min
Av: Aftonbladet
En pumpasoppa med krämig vitlöksgrädde smakar bra efter en höstpromenad.
Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 hokkaido- eller butternutpumpa
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl skivad färsk ingefära
1 msk olivolja.
1,75 liter grönsaksbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 riven vitlöksklyfta
grön tabasco
salt
svartpeppar
Skala 1 hokkaido- eller butternutpumpan. Gröp ur kärnorna, mät upp 600 g pumpa och skär i mindre bitar. Skala 1 schalottenlök och 1 vitlöksklyfta och skär i skivor. Fräs lök och vitlök med skivad färsk ingefära i 1 msk olivolja.
Tillsätt pumpan och fräs i ett par minuter till. Häll i 1,75 liter grönsaksbuljong.
Koka tills pumpan är mjuk, i cirka 20 minuter. Mixa till en slät soppa med stavmixer direkt i kastrullen.
Smaksätt med salt och svartpeppar ur kvarn. ”Slövispa” 1,5 dl vispgrädde och blanda med 1 riven vitlöksklyfta och 4 stänk grön tabasco. Ät soppan med en klick slö grädde.
30 min
40 min
1 h
40 min
35 min
30 min
45 min
1 h
20 min
1 min
1 h 10 min
30 min
30 min
1 h 30 min
40 min
30 min
30 min
35 min
30 min
30 min
25 min
30 min
40 min
1 h
40 min
35 min
30 min
45 min
1 h
20 min
1 min
1 h 10 min
30 min
30 min
1 h 30 min
40 min
30 min
30 min
35 min
30 min
30 min
25 min