Kålsallad med äpple och färska fikon

Av Anna Wendt

(16)

Vad tycker du?

Kålsallad med äpple och färska fikon

En sallad känns alltid fräscht på julbordet. Här finns både krispig grönkål och färska fikon.
– En lite mer modern kålsallad med mycket smak. Kålen blir nästan lite marinerad när man kramar in senapsdressingen, säger receptkreatören Anna Wendt.

Krispig kålsallad med härliga smaker.

Ingredienser

  • 250 gRödkål
  • 100 gGrönkål
  • 1 Äpple
  • 0,5 Granatäpple
  • 3 färska fikon

Senapsdressing

  • 0,75 dlolivolja
  • 2 mskvit balsamvinäger
  • 1 tskDijonsenap
  • 1 tskHonung
  • Salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kålsallad med äpple och färska fikon

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.