Teriyakisås på bara fyra ingredienser

”En riktig dundersås”

Av: 

Aftonbladet

Filip Poon

Kocken Filip Poon har alltid egengjord teriyakisås hemma i kylskåpet.

Här visar han hur du enkelt vispar ihop den – med bara fyra ingredienser.

– En riktig dundersås, säger han i klippet.

Teriyakisås är en söt japansk sojasås som är mycket god att ha som dippsås och smaksättare till det mesta. Som till krispig kycklingfié, i en fräsch nudelsallad med asiatiska smaker eller till lax och sötpotatismos.

Man kan också använda den till att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling.

Teriyakisås innehåller bara fyra huvudingredienser:

  • Mirin (ett typ av risvin)
  • Socker
  • Sojasås, japansk
  • Sake

– Sedan kan man absolut trixa till den och göra något speciellt med den. Ha i ingefära, salladslök eller chili om man känner för det, säger Filip Poon.

I klippet visar han hur du kokar upp ingredienserna för att få fram bästa smaken.

– Vill man ha tjocka upp den litegrann så kan man köra i lite maizena- och vattenmix, och reda den till lite tjockare sås, tipsa han.

Hela receptet på Filips krispiga kyckling teriyaki med ris hittar du här!”

ANNONS

Kaffebryggare från Bodum nu till superpris hos Åhléns!

Extern länk från Åhléns

Shoppa här

Kyckling teriyaki med ris
Publisert:

LÄS VIDARE

Nudlar i jordnötssås

ÄMNEN I ARTIKELN

Filip Poon

Asiatisk mat

Såser

MER OM GODARE

Koka ris – så blir det helt perfekt

Tre läckra recept på fyllda knyten

10 matlådor som impar på kollegor

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Se våra mest gillade recept

Filip Poon: Mat ska vara enkelt och gott

Jennie Walldéns tips på lyxigare snabbnudlar

Enkla knepet för att fritera hemma

Så gör du äkta italiensk tomatsås till pizza

10 min

Det här vill Godares matprofiler laga 2022

Mauri återskapar glassarna vi minns

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Så fermenterar du grönsaker

Alexandras tacowrap har setts av miljoner

Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylor bäst tips

Bästa chardonnay-vinerna just nu

Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”

Här finns världens godaste mat

Så enkelt lagar du indiskt på riktigt

Bartendern Josefines bästa nyårsdrinkar

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat

Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”