Viltgryta med champinjoner, portabello vispgrädde oc  svartvinbärsgelé
Viltgryta med champinjoner, portabello vispgrädde oc svartvinbärsgelé

Viltgryta med svenska smaker

3,9 (46 röster)

Middagstips

Viltgryta med svenska smaker är en perfekt bjudrätt när mörkret sänker sig.
– Svenskt viltkött borde vi äta mer av, då har djuren levt på naturligt vis och ätit foder i våra svenska skogar, säger Tareq Taylors som skrivit boken ”Middag i en gryta”.

Viltgryta av hjort eller älg

  • Ingredienser

  • 1.2 kg fransyska, av hjort eller älg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 15 enbär, hela
  • 10 enbär, krossade
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 6 dl rött vin
  • 6 dl vatten
  • 6 svartrötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 4 portabellosvampar
  • 20 champinjoner
  • 2.5 dl vispgrädde, eller mer
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 2 msk gin
  • 1.5 tsk salt, cirka
  • 1 msk majsstärkelse, utrört i lika mycket vatten
  • 1 knippe bladpersilja, skuren
  • smör och olja, till stekning
  • Till servering

  • potatiskroketter, eller pressad potatis

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Middag i en gryta

Taylor, Tareq

Middag i en gryta

269,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Tareq Taylors grytor

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Tareq Taylor

Grytor recept

MER OM GODARE

Fiskburgare med krämig räksås

1 h

Kålpudding à la Tareq Taylor

1 h 30 min

Vegobiffar – fem enkla recept

Smörstekt majskolv med vispat chipotlesmör och riven comté

20 min

Bouillabaisse med rouille

1 h

Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd

1 h 10 min

Choucroute

2 h 20 min

Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta

1 h 15 min

Koka ris – så blir det helt perfekt

Kreolskans gryta

50 min

Kokosris med chili

1 h

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

35 min

Mild curry med lökpakora

40 min

Shahi paneer – kungligt gott

25 min

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

3 h 20 min

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Pasta cacio e pepe

20 min

Glasnudelsallad med rostbiff och nötter

45 min

Curry nam nam – gul kycklingcurry

30 min

Five spice – tofu i grönt sällskap

25 min

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

45 min

Het glasnudelsallad med räkor

35 min

Krämiga sesamnudlar med honungsskyckling

40 min