Sallad niçoise – fransk salladsklassiker

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Sallad niçoise – fransk salladsklassiker

Sallad niçoise – ”Fransk salladsklassiker, som passar extra bra i sommarvärmen. Sardeller, oliver och kapris ger sältan man gärna varvar de friska lemonaderna med i solen. Välj tonfisk i olivolja, det är absolut godast”, säger Tove Nilsson.

Fransk salladsklassiker – sallad niçoise.

Ingredienser

  • 400 gPotatis, kokt , gärna färskpotatis eller riktigt små fasta potatisar
  • 150 gHaricots verts
  • 4 kokta ägg
  • 0,5 mskDijonsenap
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskPressad citronsaft
  • 1 tskflytande honung, eller strösocker
  • 3 mskOlivolja
  • 1 rödlök, finskivad
  • 1 salladshuvud, gärna gem- eller huvudsallad
  • 200 gkörsbärstomater
  • 8 Sardellfiléer
  • 4 mskkapris
  • 1 dlsvarta oliver, gärna taggiasca
  • 2 burkartonfisk i olja
  • Flingsalt
  • svartpeppar
  • citronklyftor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sallad niçoise – fransk salladsklassiker

Ämnen