Fräsch kålsallad med smak av apelsin.
Fräsch kålsallad med smak av apelsin.

Apelsindressad brysselkål

Bli först med att rösta!

Recept

En härlig sallad av brysselkål och friska smaker av apelsin piggar upp på julbordet.
– Det blir väldigt fluffigt och gott när man tar bort de yttersta bladen, säger receptkreatören Anna Wendt.

1 portion i receptet räcker till 6–8 bufféportioner

  • Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 0.5 dl lingon, färska eller frysta
  • 200 g fetaost
  • Apelsindressing

  • 0.5 msk olivolja
  • 1 apelsin, skal och saft
  • 1 tsk honung
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Kålsallad med äpple och färska fikon

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Julmat

Salladsrecept

MER OM GODARE

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Saffransquinoa

30 min

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Filip Poons juliga revbensspjäll

2 h 30 min

Het apelsinsallad med panerad fetaost

35 min

Se våra mest gillade recept

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

1 h

Brysselkålskimchi

2 h

Här är årets nya julgodis och snacks

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Så fermenterar du grönsaker

Godaste julölen till julbordet

Nu lanseras öl med smak av punschrulle

Apelsinsallad med ädelost

15 min

9 goda recept med pumpa

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julens bästa kokböcker

Här är godaste alkoholfria dryckerna

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Felet som alla gör med tomatpuré

Nudlar i jordnötssås

5 min

Five spice – tofu i grönt sällskap

25 min

Koriander – så smakar den allra mest