Oxrullader.
Foto: Peter Kroon
Oxrullader.

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

3,8 (125 röster)

Oxrullader – här finns utrymme att experimentera med olika fyllningar. Tareq Taylors favoritfyllning är fläsk, lök, ättiksgurka och senap. Recept ur Tareq Taylors kokbok Favoriter.

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g sidfläsk, rökt
  • 1 lök, gul, liten
  • 1 dl ättiksgurka, strimlad
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 8 skivor oxinnanlår, stora
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • Pressgurka

  • 1 slanggurka
  • 2 tsk salt
  • 3 msk ättiksprit 12%
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl persilja, hackad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK