Jultips

presenteras av

Mattias Larssons bästa silltips till jul

”Fredagskocken” svarade på läsarnas sillfrågor

Av: Elisa Amorelli

Publicerad:
Uppdaterad:

MAT & DRYCK

Sill är ett måste på julbordet och allra godast blir den om du gör den själv.

Men hur smaksätter man den bäst och är det något man absolut inte ska använda? Hur gör man klassisk julsill – och trendiga varianter?

Mattias ”Fredagskocken” Larsson svarade på läsarnas frågor.

Mattias Larsson chattade med Aftonbladets läsare.
Foto: David Back/ Fredrik Streiffert
Mattias Larsson chattade med Aftonbladets läsare.

Julsill. Senapssill. Sill med fänkål och dill. Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär. Ginsill. Löksill. Hovmästarsill. Vegosill. Nubbesill. Snabbsill. Äppelsill. Pepparrotssill. Currysill...

Ja, ni hör ju – valmöjligheterna är oändliga när det kommer till den omtyckta lilla fisken.

Att lägga in sill själv är inte alls svårt, vare sig det är en mer krämig eller en klar variant.

Men exakt hur gör man? Och vilka smaker passar bäst ihop?

Sillproffset Mattias Larsson, även känd som fredagskocken, svarar i chatten nedan.

Laddar Live Upplevelse

Fakta: Mattias Larsson

  • Mattias är kock och kokboksförfattare, aktuell med boken ”Lättlagade helgmenyer”.

  • Han har även ett eget mat-tvprogram ”Garanterat gott” tillsammans med sin fru, bakbloggaren Cecilia Hagerling Larsson där de bjuder på härlig matlagning hemma i köket på Rådmansö.

  • ”Garanterat gott” sänds på tv-kanalen Godare. Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Foto: Fredrik Streiffert
Sillröra med 5-minuters-sill, prästost och dillfrön
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK