Vegansk pannbiff med lök

Av Godare

(95)

Vad tycker du?

Vegansk pannbiff med lök

Biffar, löksås och potatis – väldigt enkel och klassisk husmanskost. Kanske lite pressgurka. Inget krångel, men galet gott.

– Tricket här är att göra ganska stora biffar, så de förblir saftiga i mitten och att använda betydligt mer lök än vad du tror ska gå åt, tipsar matkreatören Gustav Johansson.

Ingredienser

Biffar

  • 400 gFormbar vegofärs
  • 1 Gul lök
  • 2 tskkryddpeppar
  • 2 tskLjus Sojasås
  • 1 mskgrönsaksfond, mörk
  • 2 tskDijonsenap
  • 1 mskRapsolja
  • Salt, efter smak
  • svartpeppar, rikligt efter smak

Löksås

  • 3 gula lökar, stora
  • 3 dlhavregrädde
  • 1 mskLjus Sojasås
  • 1,5 mskgrönsaksfond, eller svampfond
  • 2 tskTorkad timjan
  • 2 tskDijonsenap
  • 1 tsksocker
  • Rapsolja, att steka i
  • Salt, efter smak
  • svartpeppar, rikligt, efter smak

Tillbehör

  • pressgurka
  • Potatis
  • rårörda lingon
Pannbiff med lök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk pannbiff med lök