Champinjon- och bulgurbollar med gräddsås

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Champinjon- och bulgurbollar med gräddsås

Kocken Dante Zias champinjon- och bulgurbullar med pressgurka och gräddsås passar perfekt som en grön måltid mitt i veckan.

– Bulgur gör bollarna extra goda i konsistensen. Jag älskar det här receptet, säger Dante.

Champinjon- och bulgurbullar med pressgurka och gräddsås.

Ingredienser

Potatismos

  • 1 kgmjölig potatis, inkl 5 st till “köttbullarna”
  • 2 dlVäxtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
  • 1 krmmald muskot, eller efter smak
  • Salt och svartpeppar

”Gräddsås”

  • 2 dlVäxtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
  • 2 mskgrönsaksfond
  • 2 mskJapansk soja, mörk
  • 1 tskTorkad timjan
  • 2 mskrårörda lingon
  • 0,5 dlVitt vin, valfritt
  • Salt och svartpeppar

pressgurka

  • 1 dlättika
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlVatten
  • 0,5 gurka

”Köttbullar”

  • 1,5 dlBulgur, okokt
  • 9 dlskogschampinjoner, rivna
  • 2 dlrostade solrosfrön
  • 5 medelstorPotatis, kokta
  • Rapsolja, till stekning
  • Salt och svartpeppar
  • torkad timjan

Servering

  • Persilja , finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Champinjon- och bulgurbollar med gräddsås