Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg
Bjud på en förrätt som är enkel att laga men ändå ger en lyxig känsla.
Kocken Mattias Larsson har komponerat den goda sparrisrätten.
Recept ur Mattias Larssons bok Lättlagade helgmenyer.
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg
Kryddig smetana
- 100 g smetana
- 3 krm fänkålsfrön, mortlade
- salt
- 2 kokta ägg
- 75 g smör
Sparris
- 300 g grön sparris
- olivolja
- 4 rädisor
- 1 knippe körvel, eller annan god ört
- salt
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Stekt torskrygg med sojasmör
1 h
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Kinesiska nyåret – fira med en härlig hot pot
Lyxa till pizzan





2 h

Så steker du den perfekta oxfilén





40 min
Räkor – så vet du vilka du ska välja
Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs





20 min
Chatta om recept och tips på julens mat
Lyxig förrätt med råraka med hummerröra





30 min
Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost





1 h 10 min
Kockens guide till rätt köttfärs
Så steker du extra god kyckling





30 min
Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche





30 min
10 goda pastarecept du kan laga
Kockens guide till godaste fläskköttet
Hängmörat kött – så påverkar det smaken
Knepet med färsen för den bästa hamburgaren





45 min
Torka, rosta och njut!
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Sparris med dillstuvad potatis





15 min