Pasta med svamp och vitt vin
Pasta med svamp och vitt vin

Pasta med svamp och vitt vin

4,3 (60 röster)

Middagstips

En härlig vegetarisk pasta full av smak.
Perfekt att göra på egenplockade kantareller eller Karl Johan, men det går lika bra att använda någon annan svamp som du gillar.
Går snabbt och passar både mitt i veckan och till helgen.

Pasta med svamp och vitt vin

  • Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl svamp, blandad färsk (t ex kantareller och karl johan)
  • smör, en stor klick
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 2.5 dl valfri kokbar grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

LÄS VIDARE

Fem goda matsvampar och härliga svamprecept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Pastarecept

Vegetarisk mat

Italiensk mat

Svamprecept

MER OM GODARE

Krämig kantarellsås och spaghetti

30 min

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Rensa kylskåpet – gör pytt i panna

15 min

Ugnsbakad svamp med vitlök och krämig mozzarella

40 min

Pasta Alfredo med kyckling

30 min

Pasta med rostad blomkål och parmesan

30 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Lax- och spenatröra med pasta

25 min

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling

30 min

Pasta med chorizo i tomatsås

30 min

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

20 min

Snabblagad pasta med lax och ärtor

30 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Pasta med sparris och lax

30 min

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Pasta med spenat och ärtor

30 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Laxgryta med pasta

30 min

Pasta pesto med spenat

30 min

Pasta cacio e pepe

20 min

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min

Pasta med räkor och parmesan

20 min