Sushi med svenska smaker. Makirulle med kokt potatis och matjesill.

Foto: Charlotte Gawell

Makirulle med kokt potatis och matjesill

3,5 (4 röster)

Middagstips

Makirulle med kokt potatis och matjesill – svensk sushi är det perfekta tillbehöret på sommarbuffén. Här är en variant på makirulle med kokt potatis och matjesill. Kan även serveras som en imponerande förrätt. Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förlag.

Makirulle med kokt potatis och matjesill

  • Ingredienser

  • 6 kall kokt potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 bunt dill
  • 1 bunt gräslök
  • krm salt och peppar
  • Till servering

  • dl syrad lök

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Matjessill recept - för godaste sillen

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Leif Mannerström

Buffé

Svenska recept

Sushirecept

Smårätter

MER OM GODARE

Mannerströms asiatiska sommarmat

30 min

Lax med pepparrotslinser

25 min

Vad blir det till middag?