Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
Foto: David Back
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

3,7 (52 röster)

Matsmarta onsdag

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika. Kost omsorg i Kalmar står för den här krämiga kycklingsoppan. Soppan ger ett klimatavtryck på 0,6 kg CO2e per portion enligt Carbon cloud.

Recept från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing).
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé, strimlad
  • 2 msk smör
  • 170 g rotfrukter, strimlade
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 170 g paprika, röd och grön, strimlad
  • 125 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning, höns
  • 1 msk maizena
  • färska örter, persilja och basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl crème fraiche

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK