Gyllengul och vacker - saffranspannkaka. Servera gärna med hjortron.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gyllengul och vacker - saffranspannkaka. Servera gärna med hjortron.

Saffranspannkaka

4 (13 röster)

”Den här gyllengula saffranspannkakan är mångas favorit, gärna med hjortron till. Om det mot förmodan blir något kvar är den supergod att äta dagen efter också”, tipsar kocken Niklas Ekstedt.

Portionerna är beräknade på bufféstorlek.

Så gör du en god saffranspannkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg grötris, färdigkokt
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.3 tsk salt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 30 g mandelspån
  • lättvispad grädde, till servering
  • sylt, till servering

Gör så här

Av: Aftonbladet

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK