Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

4,2 (24 röster)

Ayla Canpunars recept med rödkålssallad

Godare

Glöm gatuköks-kebaben. Adana kebab är en matigare, fräschare och smakrikare kebab från staden Adana i Turkiet.

– Jag väljer en lammfärs med extra mycket fett, det kommer göra den otroligt saftig och god, säger Ayla Canpunar.

Grillade kebabspett på turkiskt vis

  • Ingredienser

  • 800 g lammfärs, med hög fetthalt
  • 1 st lök, gul
  • 2 spetspaprikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 1.5 msk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • Silverlök med sumak & persilja

  • 2 silverlökar
  • 1 knippe persilja, liten
  • 3 tsk sumak
  • Turkisk rödkålssallad

  • 0.5 rödkålshuvud
  • 1 citron, saften
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • Servera med

  • libabröd , eller orientaliskt tunnbröd

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Ayla Canpunar
Grillade kebabspett med rödkål.

LÄS VIDARE

Ayla Canpunar i ny matlagningsserie på Godare

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Ayla Canpunar - matkreatör

Recept

Köttrecept

MER OM GODARE

Chatta med Ayla Canpunar

Välkommen till tv-kanalen Godare

Amida – populär kolgrill i Stockholm

Häng med Ayla i köket

1 h

Makalösa nachobrickan – med läckra tillbehör

1 h 10 min

Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost

2 h

Krämig äggröra med extra smak

10 min

Se våra mest gillade recept

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Citronpannkakor med mascarponekräm

30 min

Marinerade lammkotletter med ratatouille

1 h

Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd

1 h 10 min

Piña colada pannkakor

30 min

Aylas goda dipp med avokado

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Därför är kebabpizzan svenskarnas favorit

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Det här är svenskarnas favoritkebab

Fish tacos med asiatiska smaker

45 min

Därför ska du aldrig riva vitlök

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab

30 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Kvinnan bakom den ”allsmäktiga” såsen