Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
Matsmarta onsdag
”De små potatiskuddarna blir extra knapriga på ytan när man vänder dem i socker före friteringen. Det gör inget om de spricker lite. Nästan som churros fast mycket enklare att göra”.
Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).
Döden – chocotahinisås
Den här såsen är allt annat än döden, men jag tänkte att bokens sista recept skulle få lite extra uppmärksamhet. Jag vill ju inte att du ska missa såsen du inte visste att du saknat. Den är god till glass, på rostat bröd, till gröt, i yoghurt eller som dessert till – hör och häpna – friterad gnocchi. Du måste helt enkelt prova och tacka (tagga) mig sedan.
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
Ingredienser
Chocotahinisås
- 1 dl ljus tahini
- 2 msk dadelsirap, eller lönnsirap
- 1 msk kakaopulver, eller mer
- flingsalt
Gnocchi
- 3 dl strösocker
- 3 msk kanel
- 500 g färska gnocchi
- olja, neutral
- 1 sats chocotahinisås
Till servering
- vaniljglass
Gör så här
Av: Aftonbladet
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Blomkålssteaks med ingefära och curry
15 min
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
Sväng ihop en värmande soppa
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
40 min
Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”
Här är svenskarnas mest ”svinndumma” varor
Hanna Olvenmark tipsar om billig – och god mat
Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”
Malin Mendels indiska mat
Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Lillebyns laxlåda
40 min
Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart
Så enkelt blir du en vardagsvegetarian
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Blomkålssteaks med ingefära och curry
15 min
Plättar med salladslök och kimchimajonnäs
30 min
Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål
30 min
Kebabtallrik med tahinimajonnäs
30 min
Sväng ihop en värmande soppa
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
40 min
Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”
Här är svenskarnas mest ”svinndumma” varor
Hanna Olvenmark tipsar om billig – och god mat
Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”
Malin Mendels indiska mat
Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar
Mattrenden alla pratar om: Rester!
Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Lillebyns laxlåda
40 min