Kladdkaka med päron. Mattias Kristianssons recept.

Foto: Simon Bajada

Vegansk kladdkaka med päron

4 (10 röster)

Matsmarta onsdag

”Den här kladdkakan har hängt med sedan jag blev vegan och är som en varm pudding med konserverade päron. Saften från päronen gör botten till en mörk, flytande lava som gjord för att ätas med glass. Om du vill kan du byta ut päronen mot konserverade persikor eller färska bananer.”

Recept från Mattias Kristianssons bok ”Baka veganskt” (Semic).

Vegansk kladdkaka med päron

  • Ingredienser

  • 2 burkar päronhalvor, à 415 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl strösocker
  • 150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk, soja-, mandel- eller havremjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till servering

  • vaniljglass, till exempel havre-, soja- eller kokosbaserad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Vegansk citronmarängpaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Veganska recept

Klimatsmart mat

Recept

Specialkost

MER OM GODARE

Veganska vaniljhjärtan

45 min

Vegansk citronmarängpaj

1 h 20 min

Kyckling, ris och curry – utan kyckling

1 h