Färgfest med rödkålssallad.
Foto: Thinkstock
Färgfest med rödkålssallad.

Rödkålssallad – fräsch, färgstark och smakrik

4,1 (19 röster)

Rödkålssallad – vill du sätta färg på julbordet är en rödkålssallad det perfekta inslaget. Det här receptet har härliga smaker av syrlig balsamico, söt honung och knapriga valnötter.

Rödkålssallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g rödkål
  • 3 msk balsamicosirap, vit
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 3 msk rapsolja, eller solrosolja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 äpple
  • 1 dl valnötskärnor
  • salt och peppar
  • picklad rödlök
  • persilja

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK