Ris à la Malta
Ris à la Malta

Ris à la malta

4,1 (8 röster)

Julmat

Ris à la malta – bjud på den klassiska juldesserten toppad med apelsinfiléer, hackad mandel och granatäppelkärnor.

Ris à la malta

  • Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Servera med

  • apelsinklyftor, filéeade
  • granatäppelkärnor
  • hackad mandel

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Jul 2018: Julfirande genom tiderna

ÄMNEN I ARTIKELN

Julmat

Recept

Julgodis

Efterrätt

MER OM GODARE

Senap och maltsill

15 min

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

20 min

Här är världens bästa whisky

Godaste julölen till julbordet

Fixa en egen oktoberfest – med rätt öl och mat

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

Niklas Ekstedts bästa tips till julbordet

Madam – så nära Korea du kan komma på Södermalm

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Godare kaffe med kaffekvarn som maler hela bönor

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Veganskt julfika med Mattias Kristiansson

Sveriges populäraste ölsorter 2020

Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord

Så smakar du öl på rätt sätt

Här är godaste alkoholfria dryckerna

Allt du behöver veta om mat från Mellanöstern

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

45 min

Rödkål – julens klassiska vegorätt

25 min

Fröknäcke – enkelt och gott recept

1 h 50 min

Saffranspannacotta med pepparkaka

30 min

Saffransbullar med vanilj – ljuvliga smaker

1 h 45 min

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Festa på rester – skinka, lax och kavring