Julkorv
Foto: Per-Axel Persson
Julkorv

Julkorv

5 (3 röster)

Hemgjord julkorv är ett litet projekt. Se till att du har gott om tid och en medhjälpare. Du behöver också en köttkvarn – och kolla så att din matbutik har krokfjälster att stoppa korven i.

Det går bra att stoppa korvarna för hand men räkna med några mindre lyckade exemplar innan du får in snitsen.

Julkorv

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g magert bogfläsk, eller vanligt
  • 500 g högrev, eller grytbitar
  • 500 g fläskfärs
  • 0.5 tärning köttbuljong
  • 1.5 msk salt
  • 1.5 tsk vitpepparkorn
  • 1.5 tsk hela kryddpepparkorn
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 l mjölk
  • Saltblandningen

  • 2 msk salt
  • 1.5 msk socker
  • 5 g salpeter

Gör så här

Av: Jon Hansson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK