Fyllda musslor.
Foto: Björn Lindahl
Fyllda musslor.

Paolo Robertos fyllda musslor

4 (1 röst)

Fyllda musslor – Paolo Robertos färska blåmusslor kokade i vitt vin och fyllda med persilja, timjan och vitlök. Efter att de toppats med pecorinoost och gratinerats i ugnen är de perfekta att bjuda på till förrätt eller på en buffé.

Cozze ripiene

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor, färska
  • 0.5 l vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 persiljestjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
  • svartpeppar, en nypa
  • Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1 dl färsk timjan, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1.5 dl smulat dagsgammalt bröd
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
  • 1 dl pecorinoost, färskriven

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE