Bjud på lammkotletter med myntapesto.
Foto: Karolina Olsson Haglund
Bjud på lammkotletter med myntapesto.

Lammkotletter med myntapesto

3,4 (14 röster)

Middagstips

Lamm och mynta är en klockren kombination. Servera gärna köttet och peston till ugnsbakad potatis smaksatt med rosmarin. Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok Al dente.

Lammkotletter med myntapesto – Agnello allo scottadito

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g lammracks, inkl ben
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk olio extra vergine d’oliva
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 citron, pressade saften
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • Myntapesto

  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 dl olio extra vergine d’oliva
  • 2 msk iskallt vatten
  • 0.5 dl sötmandel
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citron, pressad saft
  • salt
  • Till servering

  • citronskivor

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE