Toskansk laxgryta

Foto: Thinkstock

Toskansk laxgryta med tomat och vitlök

3,8 (1084 röster)

Middagstips

Toskansk laxgryta – stekta laxfiléer i läckert krämig och smakrik sås med cocktailtomater, vitlök och spenat. Enkel att laga och omtyckt av de allra flesta. Servera med kokt potatis, matvete, pasta eller ris.

Toskansk laxgryta med spenat och vitlök

  • Ingredienser

  • 4 laxfiléer, à 100 g
  • 2 tsk olja
  • 1 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 lök, gul, liten
  • 4 msk matlagningsvin, vitt
  • 16 cocktailtomater
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 1 tsk maizena, kan uteslutas
  • 1 msk vatten, att blanda maizena med
  • 2 msk basilika

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen
Till shoppen

LÄS VIDARE

Laxgryta med pasta

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Laxrecept

Italiensk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Veckans godaste kyckling

1 h

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min

Gnudi i vitlöksbuljong

1 h