Toskansk laxgryta
Foto: Thinkstock
Toskansk laxgryta

Toskansk laxgryta med tomat och vitlök

3,8 (891 röster)

Toskansk laxgryta – stekta laxfiléer i läckert krämig och smakrik sås med cocktailtomater, vitlök och spenat. Enkel att laga och omtyckt av de allra flesta. Servera med kokt potatis, matvete, pasta eller ris.

Toskansk laxgryta med spenat och vitlök

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 laxfiléer, à 100 g
  • 2 tsk olja
  • 1 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 lök, gul, liten
  • 4 msk matlagningsvin, vitt
  • 16 cocktailtomater
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 1 tsk maizena, kan uteslutas
  • 1 msk vatten, att blanda maizena med
  • 2 msk basilika

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...
Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK