Toskansk laxgryta med tomat och vitlök

Av Nina Kindbro

(1207)

Vad tycker du?

Toskansk laxgryta med tomat och vitlök

Toskansk laxgryta – stekta laxfiléer i läckert krämig och smakrik sås med cocktailtomater, vitlök och spenat. Enkel att laga och omtyckt av de allra flesta. Servera med kokt potatis, matvete, pasta eller ris.

Toskansk laxgryta

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, à 100 g
  • 2 tskolja
  • 1 msksmör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 Lök, gul, liten
  • 4 mskMatlagningsvin, vitt
  • 16 cocktailtomater
  • 2 dlgrädde
  • 2 dlVatten
  • 2 tskTomatpuré
  • Salt och peppar
  • 70 gBabyspenat
  • 1 dlfärskriven parmesan
  • 1 tskmaizena, kan uteslutas
  • 1 mskVatten, att blanda maizena med
  • 2 mskbasilika

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Toskansk laxgryta med tomat och vitlök

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen