Belugabolognese – en portion under tian.
Foto: Ulrika Pousette
Belugabolognese – en portion under tian.

Belugabolognese

3,2 (91 röster)

Matsmarta onsdag

Visst kan man äta både prisvärt och matsmart. Dietisten Hanna Olvenmark har startat sajten ”Portionen under tian” med inriktning på billig mat – och fått 100 000 följare på Instagram.
Här är ett av hennes favoritrecept, bolognese med beluga.

Belugabolognese

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 0.5 buljongtärning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 palsternacka
  • 1 burkar krossade tomater, eller hela tomater
  • 2 dl havregrädde, eller annan valfri grädde
  • 2 msk frysta kryddor, till exempel basilika, persilja
  • 1.5 dl vatten
  • 4 portioner pasta
  • salt och peppar
  • olja
  • sambal oelek, eller chiliflakes för valfri hetta

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK