Hummer à l´ Américaine
Foto: Björn Lindgren / TT /
Hummer à l´ Américaine

Hummer à l´ Américaine

5 (1 röst)

Fisk och skaldjur

Testa något riktigt osvenskt. Istället för att koka hummern så lägg den på grillen. En annan smak, men så gott det blir!

Tiningen av humrarna är inte inräknat i tidberäkningen.

Hummer à l´ Américaine

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 frysta humrar, à 300 g (nettovikt)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dragon, hackad
  • 1 apelsin
  • 200 g burktomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk konjak
  • 1 tsk fiskfond, på flaska
  • 4 msk smör
  • salt och peppar
  • 0.5 chili, urkärnad och finhackad

Gör så här

MER OM GODARE