Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

Av Godare

(22)

Vad tycker du?

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

En superlätt efterrätt gjord på nordiska råvaror.

I stället för att använda cashew och mandel som kräver mycket konstbevattning, väljer stjärnkocken Tom Victor vilda hasselnötter.

Äpplena blir fint karamelliserade i stekpannan och serveras tillsammans med kanelglass – och så nötterna förstås. Vaniljglass går också bra.

– Det är som om vissa smaker i naturen hör ihop extra mycket, så gott! säger miljöforskaren Victoria Voss.

Ingredienser

  • 6 mskHasselnötter, rostade
  • 2 dlvaniljglass
  • 4 äpplen
  • 2 mskSmör
  • 4 mskHonung
Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass