Pizza med libabröd som är gott till fredagsmys och mellanmål mitt i veckan.
Pizza med libabröd som är gott till fredagsmys och mellanmål mitt i veckan.

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

4,6 (5 röster)

Matsmarta onsdag

Med libabröd får du en tunn och krispig botten, precis som vi vill ha den! Att det dessutom är så enkelt gör det till en vardagssuccé som fungerar både en fredagskväll och som mellanmål mitt i veckan. Här är brödet toppat med svartkål, zucchini och smaksatt olja.

Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

  • Ingredienser

  • 4 libabröd
  • 3 dl hummus
  • 300 g svartkål
  • 1 zucchini
  • 1 dl mandel
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl färsk rosmarin
  • 2 msk citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Serveringsförslag

  • pizzasallad, på vitkål

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Pizzarecept

MER OM GODARE

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Experten: Så länge håller maten

Skippa svinnet – spara 1180 kronor i månaden

Vad vill du tugga på 2022?

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

1 h 10 min

Skafferichili med kanel och jalapeno

Bibimbap på svenska

40 min

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Sill med asiatiska smaker

20 min

Apelsinsallad med ädelost

15 min

Saffransquinoa

30 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Så länge håller ketchup – professorn förklarar

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min