Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylors bästa tips

Av: 

Nina Kindbro

Tareq Taylor

Mustiga smaker och möra köttbitar som smälter i munnen. En värmande gryta gör alltid succé på middagsbordet.
Kocken Tareq Taylor delar med sig av sina bästa tips för att grytan ska bli helt perfekt.

Tareq Taylor är väldigt förtjust i grytor och lagar gärna klassisk coq au vin och bouillabaisse. Här delar han med sig av sina bästa tips för en lyckad gryta.

– Högrev är alltid bra, jag väljer gärna kött som har lite mer fett insprängt. Fett, senor och bindväv är riktigt bra smakbärare och de bryts ner när de kokas riktigt länge, säger Tareq.

Han tipsar också om att behålla både ben och skinn när du lagar kycklinggryta, det kanske inte låter så gott men det tillför väldigt mycket god smak.

– Och får du tag på fin lägg så blir det fantastiskt gott i grytor, särskilt om du får med ben och märg också. säger Tareq.

Tareq Taylor delar med sig sina bästa tips för grytor

Så får du till perfekta smaker på grytan

  • Salt: Vänta med att salta tills grytan nästan är färdig annars äts saltet upp av grytans ingredienser. Saltar du på slutet så är det såsen du saltar och köttet och grönsakerna behåller sina naturliga smaker och smakerna får större kontrast. Är grytan för salt kan man vänta med att äta den till dagen efter.
  • Chili: Använder du chili i grytan lägger du i den hel från början och plockar bort den när grytan fått en bra styrka.
  • Mustighet: Lyft ur kött och grönsaker när de är klara och låt buljongen koka ihop för sig. Då bli smakerna extra koncentrerade och du kan styra smakintensiteten.

Goda tillbehör till köttgrytan:

  1. Picklad lök eller andra picklade grönsaker.
  2. Krutonger som smaksätts med olika kryddor.
  3. Stek sardeller, chili, vitlök och solrosfrön till en crumble att ha ovanpå.
  4. Gärna ett vitlöks- och örtdoftande knaprigt bröd.
Middag i en gryta

Taylor, Tareq

Middag i en gryta

269,00 kr

Läs mer

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Tareq Taylors godaste grytor

ÄMNEN I ARTIKELN

Tareq Taylor

Recept

Grytor recept

MER OM GODARE

Tareq Taylors godaste grytor

Vegetarisk gryta – sex smakrika recept

5 goda rätter att laga i ugnen

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tareq Taylors bästa kokböcker

Teriyakisås på bara fyra ingredienser

Tareq Taylor lagade bäver på nya matresan

Så steker du den perfekta oxfilén

40 min

Här finns världens godaste mat

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Så väljer du rätt snacks till ölen

Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Se våra mest gillade recept

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Kockens guide till godaste fläskköttet

Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg

Kinesiska nyåret – fira med en härlig hot pot

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Korv Stroganoff – 4 läckra varianter

30 min

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Det här vill Godares matprofiler laga 2022

Spännande nyheter på veganhyllan

Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat