Ur boken ”Bästa kladdkakorna”
Foto: Stellan Herner
Ur boken ”Bästa kladdkakorna”

Kladdkaka med lakrits och kola

4,5 (19 röster)

Här bjuder kakdrottningen Mia Öhrn på sitt smarriga recept på kladdkaka med lakritskolor. Servera gärna med en klick grädde och färska hallon.

Konditorn och kakälskaren Mia Öhrn är ingen lakritsentusiast men ibland bestämmer hon sig för att baka något med lakrits i alla fall. Den här kakan har ett gäng pålitliga lakritstestare fått provsmaka och fullkomligt älskat - till och med en skeptiker som Mia själv gillar den.

Det bästa med det här receptet är att du själv kan anpassa hur mycket lakrits den ska smaka.

– Tycker du att lakrits är gott kan du ha i sex kolor, är du fullkomligt galen i lakrits kan du ha i tolv stycken, tipsar Mia i sin bok Bästa kladdkakorna.

Om du ska äta kakan samma dag är det bra att låta den grädda lite längre än angiven tid, annars blir den väldigt kladdig.

ur boken ”Bästa kladdkakorna” av Mia Öhrn

Lakritskladdkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl, 150 g
  • 1 krm salt
  • 8 kick, à 19 g (eller liknande lakritskola)

Gör så här

Av: Clara Öhrn

Foto: Eva Hildén
Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka – med vit choklad

Kladdkaka med brynt smör och flingsalt

Magiskt god kladdkaka – med brynt smör och flingsalt

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK