Wokade risnudlar med thaibasilika

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Wokade risnudlar med thaibasilika

Pad kii mao kallas också ”drunken noodles”. En snabb rätt med risnudlar och det du redan har hemma. Inget krångel – den perfekta fyllerätten.

Recept från boken ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Risnudlar toppade med rostade jordnötter och strimlad salladslök.

Ingredienser

  • 200 gbreda risnudlar
  • 2 shalottenlök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 100 gChampinjoner
  • 1 tomat
  • 1 piripiri chili
  • 0,5 paprika
  • 3 mskneutral olja
  • 15 gthaibasilika

Woksås

  • 3 msksvampsås, färdig eller egengjord
  • 3 mskTamari, soja med låg salthalt
  • 2 mskVatten
  • 1 tskhimalayasalt
  • 1 mskkokossocker

Till servering

  • Jordnötter rostade
  • Salladslök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Wokade risnudlar med thaibasilika