Mjuk pepparkaka som julig dessert.
Foto: SAMUEL UNÉUS
Mjuk pepparkaka som julig dessert.

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

3,8 (6 röster)

Julen 2020

”Min juliga version av den klassiska desserten baba au rhum, ” säger Årets kock Ludwig Tjörnemo.

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost, doppad i rom och toppad med rostade nötter och apelsin

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Mjuk pepparkaka

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl sirap
  • smör och ströbröd, till formen
  • Saffransfärskost

  • 250 g färskost
  • 0.5 g saffran
  • 50 g crème fraiche
  • 0.8 tsk socker
  • 1 apelsin, pressade saften
  • Garnering

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 apelsin, skalet
  • 2 msk mörk rom

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE