Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

Av Godare

(10)

Vad tycker du?

Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

”Ramslök är underbart god med sin smak av lök och vitlök. Jag plockar den tidigt på våren och gör en mycket enkel och jättegod pesto. Den passar fint till nykokt, färsk pasta, men jag är också mycket förtjust i den som topping ovanpå ugnsbakad fisk eller kyckling, eller i en god potatissallad”.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

Pesto på ramslök - perfekt till färsk pasta eller som topping.

Ingredienser

  • 3 dlramslök, färsk
  • 50 gvalnötskärnor
  • 75 gvästerbottenost
  • 1,5 dlKallpressad rapsolja
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

Ämnen

Läs vidare