Kimchipannkakor
Foto: Axel Öberg
Kimchipannkakor

Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

3 (3 röster)

Middagstips

Kimchipannkakor är otroligt snabblagad mat, på en kvart står den på bordet. I Sydkorea äts de av tradition när det regnar ute. Men varför vänta på det?
Recept ur Den nya skåpmaten av Jenny Damberg.

Kimchipannkakor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 215 g kimchi
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 knivsuddar bakpulver
  • 0.5 dl vatten
  • olja, neutral
  • Dippsås

  • 2 msk soja, salt
  • 1 msk risvinäger, eller vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Srirachamajonnäs

  • 1 tsk srirachasås
  • 1 dl majonnäs
  • Till servering

  • salladslök, hackad
  • färsk koriander
  • ris

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK