Glaze med smak av rabarber
Undvik vanliga missen när du gör marinad och glaze – Markiz Tainton tipsar i videoklippet
Glaze ger det du grillar en extra härlig smak. Här visar matkreatören Markiz Tainton hur du gör och använder rabarberglazen på bästa sätt.
– Mitt trick gör att du verkligen får fram alla smaker, säger Markiz.
Ingredienser
- 100 g rabarber
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 dl japansk soja
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk harissa
- 0.5 dl vatten
- 1 msk citronjuice
- svartpeppar
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Karibiska räkspett med korianderolja





15 min
Kryddmixen som gör grillrätter godare





10 min
Vanliga missen många gör när de steker
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka





40 min
Mustig fiskgryta med marockanska smaker





45 min

Därför ska du aldrig riva vitlök
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Melonslush med lime och mynta





10 min
Markiz Taintons goda saffranssill





20 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min
Bästa tipsen för grillat kött
Så får du perfekt couscous som Markiz
Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Världens godaste röra med aubergine-tricket





40 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Felet som alla gör med tomatpuré
Markiz Taintons härliga brunch





1 h 40 min
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min